Indenolifant

index2

Mijn naam is Annelies Everaers en woon in een rustig, klein dorpje in Zeeuws-Vlaanderen.
Hier heb ik op de lagere school in de eerste klas (tegenwoordig groep 3 van de basisschool) leren lezen en vanaf toen kon je me steeds vinden met een boekje in een hoekje, voor niemand aanspreekbaar en helemaal in het verhaal.
Die leeslust is nooit overgegaan en in de loop der tijden heb ik een hele massa boeken bij elkaar verzameld.

Toen ik na 36 jaar voor hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt werd ontslagen, ben ik voor mezelf een webwinkeltje begonnen in tweedehands boeken. Veel van mijn boeken krijgen zo een kans op een tweede leven.

Behalve boeken heb ik nog een passie: olifanten: mijn twee grote liefdes! Ons huis staat vol met olifanten, van klein naar groot, van kunststof, hout, ijzer, je kunt het zo gek niet benoemen. Bijna alle olifanten staan in vitrinekasten, want los in huis zou het teveel werk kosten om ze netjes te houden.

indenolifant3

En dan houd ik maar weinig plaats meer over voor mijn eigen verzameling boeken, die natuurlijk niet te koop is.
Terwijl ik zelf zo graag lees, sta ik steeds met verbijstering te kijken naar berichten in de krant over mensen die niet kunnen lezen of schrijven. Gelukkig wordt daar nu veel aandacht aan besteed.

Het lezen van een boek kan je leven aangenamer maken en verrijken. Lezen neemt je mee naar een fantasiewereld die je naar je eigen ideeën vorm kunt geven. Je kunt van die wereld je eigen voorstelling maken en je blijft er je hersens bij gebruiken. Boeken kunnen ook troost bieden of afleiding, kunnen je doen lachen of huilen.

Als je op mijn site kijkt, hoop ik dat je hier iets terug vindt van mijn passie en van uw gading!
Er is voor elk wat wils, boeken over kunst, geschiedenis, de natuur, literatuur, romans, fantasy, horror, science fiction, detectives, maar ook kinderboeken en tienerboeken zijn er te vinden, oud, nog niet zo oud, nieuw en bijna nieuw.

Veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *